mandag 16. desember 2013

MØRKE PEPPERKAKER - verdens beste!


Ingen jul uten pepperkaker, altså!
 Det er vel de fleste enig med meg i!


Her er oppskrift på herlige, brune pepperkaker:

Dette trenger du:
  • 1,5 dl mørk sirup
  • 1,5 dl brunt sukker
  • 1,5 dl smeltet margarin
  • 1,5 dl kremfløte
  • ca. 9-10 dl hvetemel
  • 3 ts malt nelllik
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2ts malt ingefær
  • 1,5 ts natron

Glasur

  • 4 dl melis
  • 1 eggehvite
  • litt sitronsaft
  • konditorfarge

Slik gjør du det:
Bland sirup, sukker, krydder og kremfløte i en kjele og la blandingen smelte på svak varme. Skal ikke koke!
Ta kjelen av platen.
Tilsett smeltet margarin.
Bland natron inn i melet og rør dette sammen med de øvrige ingrediensene til en deig.
Legg deigen i en bolle, dekk med plastfolie og la den hvile minst tolv timer i kjøleskapet.

Kjevle deigen ut på en melet bakebenk. Stikk ut kaker med forskjellige former.
Til små hjerter eller stjerner er tre mm tykkelse på deigen passe.
Til større hjerter og pepperkakehus bør deigen kjevles tykkere.
 

Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir.
Stekes ved 175ºC (varmluft) i ca. 8-10 min. Avkjøl kakene på stekebrettet.
Når de er avkjølt og sprø, kan de legges over på rist.


Bland alle ingrediensene til glasuren til massen er jevn og smidig. Farg glasuren med konditorfarge og fyll den i små plastposer. Knyt igjen og klipp et lite hull i det ene hjørnet like før pepperkakene skal pyntes.

Kakene oppbevares i en tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar